200g Jehněčí boerewors s koriandrem - africká klobása

Přirozeně bezlepkový

Boerewors  ([búrevors]) neboli v překladu z Afrikánštiny, farmářská klobása, je dědictví po Evropanech, kteří při cestách Jižní Afrikou kombinovali mleté ​​maso, špek s kořením a konzervačními látkami - octem, který byl volně dostupný z tehdejší kolonii. Slovo pochází z holandského výrazu pro boer (farmář) a wurst (klobása).

Bez ohledu na původ, ten kdo miluje intenzivní chuť, vůni dálek a braai neboli po našem pečení na ohni, ten si zamiluje i náš boerewors.

Položka byla vyprodána…
Vyprodáno
118 Kč
Kategorie: Maso & lahůdky
Položka byla vyprodána…

Čerstvá klobása, určeno pro tepelnou úpravu. Složení: jehněčí maso (67%), vepřové maso, vinný ocet, pálenka, sůl (2%), koriandr (1%), skopové střívko, třtinový cukr, koření. 

Doporučená úprava: Před tepelnou úpravou mírně propíchejte střívko. V troubě pečte na 140 - 160 °C po dobu 15 - 20 minut NEBO na pánvi na mírném plameni po dobu cca 20 minut (obracejte) NEBO ve stylu african braai tedy na žhavém uhlí po dobu cca 20 minut. Nejchutnější, pokud získá sytě hnědou barvu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: