Asia & gyozy

Někteří Japonci sami sebe popisují jako “gyoza otaku”, neboli knedlíčkové fanatiky. V Japonsku dokonce existuje tématický food park, známý jako Gyoza Stadium, kde narazíte na tuto pochoutku v nejrůznějších variantách doslova na každém rohu. Japonci považují plněné knedlíky za základ jejich kuchyně, i když gyoza jako taková byla nejvíce zpopularizovaná až po druhé světové válce, kdy s sebou tamní vojáci vracející se s Číny přivezli potřebné receptury a postupy přípravy.

Stejně jako její čínská předchůdkyně, gyoza může být servírována v polévce, ale také napařovaná či smažená. Poslední zmiňovaná úprava je však tou nejpopulárnější. Od čínské se však liší tím, že v její náplni hraje hlavní roli česnek, cukr, černý pepř a někdy kapka sake. Standardně se namáčí v sójové omáčce, či pálivé hořčici.

Gyozy v našem balení mají trvanlivost 21 dní, avšak pokud se chystáte na delší cestu, doporučujeme s sebou zabalit naše víceporcové hotovky inspirované Blízkým východem - červené curry a kokosovou laksu. Hravě z nich vykouzlíte originální oběd, když se budete chtít blýsknout před návštěvou, či romantickou večeři pro dva. Obsah obou sklenic stačí pouze prohřát na pánvi, v mikrovlnné troubě bez víčka, či ve vodní lázni. Jako přílohu k curry doporučujeme jasmínovou rýži nebo rýžové nudle a na doplnění chuti přidat sekanou čerstvou zeleninu, limetkovou šťávu a samozřejmě koriandr. I do laksy však můžete přidat rýžové nudle, čerstvou zeleninu a také vařené vejce.

Nejprodávanější

10 položek celkem

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení