Asia - gyozy

Někteří Japonci sami sebe popisují jako “gyoza otaku”, neboli knedlíčkové fanatiky. V Japonsku dokonce existuje tématický food park, známý jako Gyoza Stadium, kde narazíte na tuto pochoutku v nejrůznějších variantách doslova na každém rohu. Japonci považují plněné knedlíky za základ jejich kuchyně, i když gyoza jako taková byla nejvíce zpopularizovaná až po druhé světové válce, kdy s sebou tamní vojáci vracející se s Číny přivezli potřebné receptury a postupy přípravy.

Stejně jako její čínská předchůdkyně, gyoza může být servírována v polévce, ale také napařovaná či smažená. Poslední zmiňovaná úprava je však tou nejpopulárnější. Od čínské se však liší tím, že v její náplni hraje hlavní roli česnek, cukr, černý pepř a někdy kapka sake. Standardně se namáčí v sójové omáčce, či pálivé hořčici.

Nejprodávanější

310g (10ks) Kachní taštičky gyoza
 
159 Kč
Detail
310g (10ks) Zvěřinové taštičky gyoza
 
159 Kč
Detail
310g (10ks) Zeleninové taštičky gyoza
 
159 Kč
Detail
7 položek celkem