Asia & gyozy

Někteří Japonci sami sebe popisují jako “gyoza otaku”, neboli knedlíčkové fanatiky. V Japonsku dokonce existuje tématický food park, známý jako Gyoza Stadium, kde narazíte na tuto pochoutku v nejrůznějších variantách doslova na každém rohu. Japonci považují plněné knedlíky za základ jejich kuchyně, i když gyoza jako taková byla nejvíce zpopularizovaná až po druhé světové válce, kdy s sebou tamní vojáci vracející se s Číny přivezli potřebné receptury a postupy přípravy.

Stejně jako její čínská předchůdkyně, gyoza může být servírována v polévce, ale také napařovaná či smažená. Poslední zmiňovaná úprava je však tou nejpopulárnější. Od čínské se však liší tím, že v její náplni hraje hlavní roli česnek, cukr, černý pepř a někdy kapka sake. Standardně se namáčí v sójové omáčce, či pálivé hořčici.

Gyozy v našem balení mají trvanlivost 21 dní, avšak pokud se chystáte na delší cestu, doporučujeme s sebou zabalit naše víceporcové hotovky inspirované Blízkým východem - červené curry a kokosovou laksu. Hravě z nich vykouzlíte originální oběd, když se budete chtít blýsknout před návštěvou, či romantickou večeři pro dva. Obsah obou sklenic stačí pouze prohřát na pánvi, v mikrovlnné troubě bez víčka, či ve vodní lázni. Jako přílohu k curry doporučujeme jasmínovou rýži nebo rýžové nudle a na doplnění chuti přidat sekanou čerstvou zeleninu, limetkovou šťávu a samozřejmě koriandr. I do laksy však můžete přidat rýžové nudle, čerstvou zeleninu a také vařené vejce.

Nejprodávanější

9 položek celkem